line danse

 

LINE DANCE DAY OP ZONDAG 19 Mei 2019

Op zondagnamiddag organiseren, in samenwerking met Country versus Country, we voor de tweede maal een linedans wedstrijd voor linedans clubs en de deelname is gratis!

Elke club die zin heeft hieraan deel te nemen kan zich vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De voorwaarden:

Iedere deelnemer krijgt 6 minuten, die naar believen worden ingevuld. Een minimum of maximumaantal dansers is niet vastgesteld doch hou er rekening mee dat het niet groot hoeft te zijn om je te bewijzen.

De dans moet gedaan worden op puur countrymuziek en we spreken wel van Country Line dans, geen andere stijlen!

Een jury bestaande uit vier mensen zullen punten geven en er worden drie prijzen geschonken.

Een voor best geklede groep, beste uitstraling en beste dans.

Maar laat ons vooral niet vergeten dat het gaat om de samenhorigheid binnen de country hoog te houden!

De wedstrijd gaat telkens door tijdens de pauzes van de countrygroep ......(in opmaak),  zeker afwisseling voor de toeschouwers.

Wie meer inlichtingen wenst kan altijd een mailtje zenden naar bovenvermeld email adres

************************************************

OP ZATERDAG

Haal jullie Castagnetten en Sombrero's uit de kast!!.

 

 

De “Vossenjacht” te Koksijde-Oostduinkerke is na 7 jaar zeker een gevestigde waarde geworden. De initiatiefnemers zijn fervente natuurmensen en hebben een groot hart voor paarden. Met de “Vossenjacht” willen ze de paardenliefhebber entertainen maar ook de mooie natuur aan de kust laten ontdekken. Dat dit een succesverhaal is wordt enkel beaamd door de vele inschrijvingen van ruiters en menners uit België en Nederland.

Natuurliefhebbers

Eddy die een echte Oostduinkerkenaar is in hart en nieren kent ieder hoekje en kantje in zijn uitgestippelde route, Mireille, zijn  echtgenote is een echte natuurliefhebster. Zij neemt haar taak als gids voor de gemeente De Panne zeer ernstig en weet menig toerist te bekoren met haar wandelingen in de natuur.

De “Vossenjacht”, voor wie dit spektakel niet kent even wat uitleg. Enkele ruiters(3)met pet op en daaraan verbonden een vossenstaart verschuilen zich tijdens een vooraf uitgestippelde route. De deelnemers moeten proberen om ze te vinden en krijgen van deze "Vos"-ruiter punten. Bij het binnenrijden op het terrein doen ze een plaatselijke proef en zo worden de punten samengesteld.

Extreme Cowboy Race

Sedert Vorig jaar hebben ze er een evenement aan toegevoegd, een “Extreme Cowboy Race” op Zondag. Een ware competitie in Amerikaanse stijl die ondanks het feit dat er nog wedstrijden waren op dezelfde dag, mocht rekenen op heel wat deelnemers. De weergoden zijn altijd in positieve zin van de partij op deze dagen.

Maar wie extreme cowboy race en paarden zegt, cowboys horen erbij, dan denken we countrymuziek. En hoewel de eeuwige discussie zal blijven ontstaan dat cowboys niets te maken hebben met linedansen, werden dit jaar voor de eerste maal deze twee hobby’s aan elkaar vastgemaakt.

De tent staat er om de deelnemers van de “Vossenjacht” een droge plaats te bieden om aan te schuiven aan de BBQ s’avonds en onderdak te geven aan de vele tweedehandsstandjes wanneer het regent. Voor de rest staat deze daar te blinken eigenlijk, en dat zinde Eddy niet. Daarom werd de hulp van Country versus Country ingeroepen om het programma uit te breiden. Het was een eerste maal en men mag gerust spreken van een klein succes.

Dolly &Kenny

Op zaterdag was er livemuziek met Carin Care en Berry Grimm die op een voortreffelijke wijze een avondvullend programma brachten. De uren voor dit optreden waren niet zo evident om veel volk te hebben maar is niet negatief onthaald geweest.

Carin en Berry zijn een ideaal duo om samen op het podium te hebben, ze zingen elk solo en kunnen elkaar goed vinden in duetten. Voor mij zijn ze de Vlaamse Dolly en Kenny, terecht want het zijn twee gevestigde waarden die al jaren hun plaats behouden binnen de Vlaamse countryscene. Dat hebben ze die namiddag weerom bewezen, inspelen op het publiek en zich ten beste geven, koud of warm, geen geklaag.

Op Zondag was het de beurt aan Tin Wheel om zicht uit te sloven onder een toch wel tropische hitte. Maar ook weer lieten de linedansers zich niet afschrikken, noch door het warme weer en het daaropvolgend onweer.

Tin Wheel, een groep die bekend staat om zijn “Klassieke” country repertoire (hiermee bedoel ik niets negatief) met hier en daar een frisse toets naar nieuwere nummers. Heel verstandig want velen houden ervan om die “oude” nummers te horen. Daarmee reik je het publiek de hand toe en is volk op de dansvloer verzekerd.

Danswedstrijd

Om de Zondag nog leuker te maken wilde de organisator er ook een danswedstrijd aankoppelen. Niet evident hoor, want vele clubs weigeren aan zoiets mee te werken, bang om mensen binnen de club te moeten uitsluiten. Daarom een beetje duidelijkheid. De wedstrijd is uitgeschreven in drie delen, het gaat in de eerste plaats om de uitstraling, dan het enthousiasme en punten op kledij. Dus een fout maken kan, niemand is perfect, toch?

Er waren 4 groepen ingeschreven, waarvan eentje het liet afweten door het warme weer en een ander die geen zin had om in de file te staan, jammer.Happy Trigger had zich al ingeschreven maanden vooraf en was van de partij, ook een solo danser uit de groep Heart of the West nam deel en om de wedstrijd toch wat spannend te maken besloten 4 meisjes uit de groep “The Winchesters” ook deel te nemen.

Wat niemand wist, de jury, bestaande uit vier werd voorgezeten door een dame die jaren lesgaf in klassieke dansen en drie andere leden die niets met country te maken hebben.

De Happy Triggers hadden één belangrijk puntje over het hoofd gezien, het moest een Country Line dans zijn. ze hebben het voortreffelijk gedaan, want hun oldtime dansen werken aanstekelijk op het publiek overal waar ze verschijnen.

Lorenzo die solo kwam opdagen, heel gewaagd, houdt van uitdaging en is heel erg competitief ingesteld. Helaas moest ook hij de duimen leggen voor juffrouwen van “The Winchesters”.

De vier meiden waren onverhoopt gelukkig met hun eerste plaats en hadden deze uitslag niet verwacht.

Wat de bedoeling hiervan was? Zie het als een vorm van reclame maken voor je eigen club, wat je toont is wat de mensen mogen verwachten wanneer ze toetreden binnen je club. Hou je van de puurheid van Country dan moet je bij de “Happy Triggers” zijn, hou je van uitdagingen ga dan bij Lorenzo op les, die dat trouwens uitstekend doet bij Heart of The West. Er ook nog even bij vermelden dat “Heart of the West” meerdere dansleerkrachten heeft, elk met een eigen stijl en onderdeel zodat iedereen daar terecht kan.

The Winchesters”, die richten zich niet naar de playlist van de artiesten. Daar zit enorm veel jeugd die enkel naar de dansles komt, houdt van demo optreden maar niet uitgaat naar countryavonden.

Dus drie verschillende categorieën hebben zich kenbaar gemaakt die namiddag en dat kan enkel in hun voordeel zijn. De gegevens van deze groepen geven we onderaan dit artikel nog even mee.

Vervolg…

Jazeker, dit was pas het begin en volgend jaar herhalen we dit alles. Volgend jaar gaan deze festiviteiten door op Zaterdag 18 en Zondag 19 Mei 2019. De bands zijn geboekt en we gooien het roer een beetje om. Het moet niet altijd BBQ zijn, daarom besloot de organisator om er een Spaanse avond, met een paella festijn van te maken, en dat vraagt natuurlijk passende muziek. Maar omdat het mes moet snijden aan twee kanten hebben we gekozen voor de “Steff Nelson Band”, die deels Spaans en een stuk Country zal brengen, twee verschillende werelden ineen.

Dit duo, soms trio, staat bekend om zijn allround muziek, ingedeeld in verschillende thema’s, veel gevraagd op bedrijfsfeesten en toch al zijn sporen verdiend binnen de country.

Op Zondag staan Countryband (IN OPMAAK) op het podium.

Mensen die wensen te verblijven met camper, caravan of tent zijn er reeds welkom vanaf de donderdag/vrijdag, water en elektriciteit voorradig. Voor meer inlichtingen zie website (onderaan vermeld)

www.vossenjacht-terduinen.be 

Wie op de hoogte wil blijven alle informatie vinden op de website van de vossenjacht.

Inschrjjven voor de wedstrijd linedansen is reeds mogelijk viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.